VRER - Virtuaaliravien Edistämisryhmä

Päivitykset

Sivua päivitetty 09/12/2014
Kokouspöytäkirja tehty

VRER kokous 09.12.2014

Paikalla: aksu, Essi, Hessi VR
Puheenjohtaja: Hessi VR
Sihteeri: Hessi VR
Alkoi ~17.00 ja päättyi ~18.45

1. Ravigaala
VRER:n ravigaala on ollut työläs järjestää yhden henkilön voimin, minkä vuoksi keskusteltiin ravigaalan hoitamisesta käytännössä. Todettiin, että ehdokkaiden esittelyteksteistä ei luovuta, vaan aksu, Essi ja Hessi huolehtivat yhdessä teksteistä. Esittelytekstiksi riittää ehdokkaan ennätyksen, kuluneena vuonna kerätyn voittosumman ja kuluneen vuoden statistiikan sekä mahdollisen suurkilpailumenestyksen maininta, joten ehdokasta ei kuvailla sen enempää. Jos ehdokkaan sivut eivät ole selvästikään ajantasalla, siitä mainitaan.

Lisäksi todettiin, että Ravigaalaan ehdotettujen ehdokkaiden joukosta pyritään valitsemaan tasan 3 ehdokasta itse äänetysvaiheeseen. Jos kaksi ehdokasta ovat hyvin tasaisia keskenään, voidaan valita 4 ehdokasta äänestykseen. Äänten laskeminen siirtyi aksun vastuulle.

Ravigaalaan saa ehdottaa ehdokkaita 2.1.2015 saakka oheisella sivulla.


2. Koelähtöravit
VRER:n koelähtöravijärjestelmä on jo pitkään toiminut huonosti, joten päätettiin lakkauttaa VRER:n koelähtöravit ja vapauttaa opetus- ja koelähtöjen järjestäminen 1. helmikuuta 2015 alkaen. VRER:n viimeiset koelähtöravit juostaan 15. tammikuuta 2015. Näin ollen opetus- ja koelähtöjä saa jälleen (yli 7 vuoden jälkeen) järjestää VRER:n alaisissa raveissa.

Opetus- ja koelähtöjä saa järjestää, kun on järjestänyt kolmet VRER:n alaiset ravit. Tarkemmat säännöt opetus- ja koelähtöjen järjestämisestä tullaan julkaisemaan myöhemmin joulukuussa.

Huom. Hevosen kilpailuoikeus edellyttää yhä koelähdön suorittamisen. Tämä sääntömuutos tarkoittaa vain sitä, että VRER ei enää järjestä koelähtöraveja 15. tammikuuta 2015 jälkeen.


3. Suurkilpailut
Suurkilpailuiden pääpalkintosummia ja sarjamäärityksiä tarkasteltiin.

a. Classic Pacen uusi sarjamääritys on vähintään 50 000ve tienanneille ja p.09,9 ja nopeammille peitsareille. Uusi pääpalkinto on 60 000ve.

b. Juvenile GP:n uusi pääpalkinto on 15 000ve.

c. Nordic Dream Meetingin uusi finaalin pääpalkinto on 100 000ve.

d. Montémestaruuden uusi pääpalkinto on 15 000ve.

e. Monté Prix De Virtuilen sarjamääritystä muutetaan niin, että kilpailuun saavat osallistua muutkin kylmäverirodut. Uusi pääpalkinto on 10 000ve.

f. Miniolympian sarjamääritystä muutettiin niin, että a-ponien uusi sarjamääritys on 2.38,0-2.55,0 aikaisille ja yli 4-vuotiaille, b-ponien uusi sarjamääritys on 2.15,0-2.30,0 aikaisille ja yli 4-vuotiaille. Kilpailu sisältää 2 karsintaa ja finaalin.


Edellä käsiteltyjen lisäksi keskusteltiin lyhyesti virtuaalisten Suomen ennätysten listasta, joka on ollut pidemmän aikaa päivittäjiä vailla. Asiasta päätettiin keskustella lisää päättäjäjäsenten sähköpostissa. Myös muita asioita sivuttiin kokouksessa.

Seuraava kokous järjestetään tammikuussa, jolloin valitaan ravigaalaan ehdokkaat.