Ravihakemukset

Ensimmäiseksi: Järjestävän tahon EI tarvitse olla VRERin jäsentalli järjestääkseen sen alaisia raveja.

Kun haluat järjestää VRERin alaiset ravit, tältä sivulta löydät kaikki tarpeelliset tiedot ravien anomiseen ja järjestämiseen. Huomaathan, VRER ei millään tavalla pakota järjestämään raveja alaisuudessaan, myös nk. "villien" ravien järjestäminen on sallittua ja jopa toivottua. Villeissä raveissa voit soveltaa omia sääntöjä antaa mieleisiäsi palkintoja, mutta villejä raveja ei merkitä VRER:n kalenteriin.

Linkkejä, joita voit tarvita järjestäessäsi raveja:
- VRER:n raviurheilu opas
- Aikataulukot

Yleisiä sääntöjä raveja koskien:
- Järjestäjä sitoutuu noudattamaan VRER:n sääntöjä raveissaan ja viemään ravit loppuun vaikka järjestävä taho lopettaisikin.
- Raveja on mahdollista anoa kuluvalle ja seuraavalle kalenterikuukaudelle. Eli esim. marraskuussa voit anoa raveja marraskuulle ja joulukuulle.
- Vain yhdet ravit / päivä, poikkeus: koelähtöravien kanssa voi olla "perusravitkin" (koelähtöravit ovat jokaisen kuukauden 1. ja 15. päivä).
- Ravituloksia ei enää tarvitse toimittaa VRER:lle, vaan ne kerätään vastuuhenkilön toimesta.
 

Säännöt lähdöistä:
- Raveissa tulee olla vähintään kymmenen (10) lähtöä
- Koe- ja opetuslähtöjä ei järjestetä kuin VRERin koelähtöraveissa.
- Tasoitusajo -lähtöön otetaan maksimissaan 16 osallistujaa, ryhmäajo -lähtöön 12.
- Yksi hevonen vain yhteen lähtöön / ravit (Tai erikoiskilpailuissa enintään kahteen lähtöön, esim. Kuninkuusravit, eikä poneja, jotka saavat osallistua sekä yhteen kärry, että yhteen montélähtöön.)
- Sama ohjastaja voi ohjastaa kaikissa lähdöissä, mutta vain yhtä hevosta / lähtö.
- Ikärajat lämminverisillä 2-14v, kylmäverisillä 3-16v, poneilla 3-18v, montéssa lämminveristen ja ponien alaikäraja on 4v ja kylmäverisillä 5v.
- 2-vuotiaat lämminveriset sekä 3-vuotiaat kylmäveriset saavat kilpailla vain omissa sarjoissaan, kuitenkin enintään 2500m matkalla.
- Osallistujia vasta, kun ravit on merkitty kalenteriin ja kalenterin ylläpitäjältä on tullut mailitse varmistus päivämäärästä!

- Ravien pitäjä itse määrää, mikä on minimi osallistujamäärä, että lähtö järjestetään. Jos osallistujia ei tule kuin muutama (1-4), se voidaan juosta myös rutiinina. Rutiinilähdössä järjestäjä itse päättää maksetaanko palkintorahoja, mutta rankingpisteitä rutiineista ei saa.

- Pyri välttämään avoimia sarjoja.

- Toivottavaa olisi, että kaikilla lähdöillä olisi jonkinlainen sarjamääritys, ja avointen lähtöjen järjestäminen lopetettaisiin. Avoimissa lähdöissä on ongelmana täysin eritasoisten hevosen kisaaminen keskenään, tuskin IRL raveissakaan 2-vuotiaat aloittelijat ja yli 8-vuotiaat konkarit kisaavat samoissa lähdöissä. Sarjamäärityksenä voi olla mm.
* ikä (esim. 2-3v lämpöiset, 3-4v kylmäveriset, yli 7-vuotiaat lämpöiset, yli 10-vuotiaat kylmäveriset, yli 8-vuotiaat a-ponit...)
* voittosumma (alle 1000ve, alle 5000ve, yli 10 000ve, yli 50 000ve...)
* aika (alle 1.15,0, alle 1.20,0, yli 1.18,0, yli 1.35,0...)
* starttimäärä (aiemmin starttaamattoneet, alle 10 starttia, yli 30 starttia, yli 50 starttia...)

Käyttäkää mielikuvitusta sarjojen suhteen ja yrittäkää saada raveihin mahdollisimman eritasoisia lähtöjä.

Säännöt palkinnoista:
- Hevosten lähdöissä ensimmäinen palkintoraha saa olla korkeintaan 2 500ve ja ponien lähdöissä korkeintaan 250ve (Suositeltava palkintotaso poneilla 80-150ve). Muut sijat saa palkita miten haluaa. Toivottavaa kuitenkin olisi, että ykkösraha olisi vähintään 600ve hevosilla, 80ve poneilla.
- Järjestäjät saavat jakaa palkintoesineitä (pokaalit, laatat, lautaset, loimet jne) miten itse haluaa.
-  Mahdollisuus anoa suurempia summia suurkilpailuja varten, aina lupaa ei kumminkaan myönnetä, joten laitathan anomukseen mukaan hyvät perustelut! 
Suurin myönnettävä palkintosumma on kahdeksan tuhatta (8 000v€), sitä suurempia summia myönnetään vain VRER:n hyväksymille virallisille suurkilpailuille. Poneille suurin hyväksyttävä summa on 500v€. Katso lisää täältä.

Säännöt ajoista:

- Tavallisissa lähdöissä aikuisten lämminveristen suositeltava aika on vähintään 1.23 ja aikuisten suomenhevosten 1.32. Huomioon pitäisi ottaa hevosten ikä sekä juostavan matkan pituus (ei esim. 3100m matkalla voittoaika 11,0, se ei ole realistista).
- Volttilähdöissa ajat ovat hitaampia kuin autolähdöissä!
- Talvella ja huonolla kelillä ajat hidastuvat.
- Kun lähtö on kovempitasoinen, esim. lämpöisille, joiden ennätys on vähintään 1.13, on ajatkin kovempia.
- Peitsarit ovat keskimäärin 3 sekuntia lv-ravureita nopeampia, joten niiden lähdöissä ajat saavat olla reippaampia.
- Katso lisää ohjeita aikataulukoista.


Anomuksen lähettäminen:
- Lähetä seuraavat tiedot kalenterivastaavalle - Heltsulle - osoitteeseen ravikalenteri@vrer.net:
* Järjestävän tahon nimi ja URL osoite
* Ravien päivämäärä1.)
* Ravien URL osoite
* Mahdollinen "suurkilpailuraha" anomus. [VRER:n virallisesti hyväksymistä suurkilpailuista ei tarvitse tehdä erillistä raha-anomusta, ne hyväksytään automaattisesti]2.)

1.) Mikäli toivottu päivämäärä on kerennyt mennä jollekin toiselle, se siirretään seuraavalle vapaalle päivälle.
2.) VRER:n alaisissa raveissa lähtöjen 1. palkintosumma ei saa ylittää 2 500v€(hevoset) ja 250v€(ponit) ellei sille erillisen anomuksen perusteella myönnetä korkeampaan summaa. Suurin myönnettävä palkintosumma on hevosilla 8 000v€, poneilla 500v€, sitä suurempia summia myönnetään vain VRER:n hyväksymille virallisille suurkilpailuille. Katso lisää täältä.
 

 

   
 

  Copyright © 2002-2009 Virtuaaliravien Edistämisryhmä