VRER - Virtuaaliravien Edistämisryhmä

Päivitykset

Sivua päivitetty 30/01/2013
Kokouspöytäkirja tehty

VRER kokous 29.01.2013

Paikalla: Hessi, Tierra, LuciDa
Puheenjohtaja: Hessi
Sihteeri: Hessi
Alkoi ~17.10 ja päättyi ~18.30

Kokouksen aikana osallistujilla oli muutakin tekemistä kokouksen ohella, minkä takia kokouksessa ei pystytty keskustelemaan kovin syvällisesti asioista. Keskeneräisistä asioista keskustellaan vielä lisää päättäjäjäsenten kesken mailissa.

1. Montéaikataulukko
Hessi on tehnyt montéaikataulukon lämminverisille ja kylmäverisille, ja koska muut päättäjäjäsenet ovat hyväksyneet aikataulukon, siirretään se sellaisenaan VRER:n sivuille aikataulukoihin Hessin toimesta.

2. Ravilistalle oma ravit-alue
Ravilistalle päätettiin luoda oma ravit-alue, jossa kuka tahansa sää järjestää VRER:n alaisia raveja. Asiasta keskustellaan vielä lisää päättäjäjäsenten kanssa, koska alueelle pitää vielä määritellä tarkemmat säännöt.

3. Jäsentallilistan muutos
Jäsentallilistalla on tällä hetkellä vain murto-osa ravitalleista, minkä takia päätettiin, että jäsentallilista muutetaan tallilistaksi, jonne kerätään VRER:n toimesta kaikki ravitallit. LuciDa vastaa tallien keräämisestä, mutta muut päättäjäjäsenet saavat myös lisätä listalle talleja, jos huomaavat jonkun tallin puuttuvan listalta. Talliomistajille jätetään kuitenkin mahdollisuus ilmoittaa listalle tallinsa, jos he huomaavat tallin puuttuvan.

4. Kasvattajanimet
Vanhat ja "kuuluisat" kasvattajanimet kerätään VRER:n sivuille kasvattajanimilistalle, jonka tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoa käytetyistä kasvattajanimistä, jotta niitä ei vahingossa käytettäisi jonkun muun kuin alkuperäisen kasvattajan toimesta. Lista annettiin Hessin vastuulle, minkä takia listan julkaiseminen venyy kesään. Kuluvan lopputalven ja kevään aikana on kuitenkin tarkoitus tiedustella vanhemmilta raviharrastajilta virtuaalisen ravimaailman alkuajan kasvattajista sekä siitä, mitkä kasvattajanimet ainakin tulisi olla listalla. Hessi ottaa heihin yhteyttä aikanaan.

5. Uudet ikärajat ravikilpailuihin 1.3.2013 lähtien
VRER:n alaisiin raveihin tulee sääntömuutoksia koskien hevosten kilpailuoikeutta. Lämminveristen ja kylmäveristen ikärajoja muutetaan niin, että 1.3.2013 lähtien kärrylähdöissä voivat juosta 2-12-vuotiaat lämminveriset (koskee myös peitsareita) ja 3-15-vuotiaat kylmäveriset. Muutokset koskevat myös montélähtöjä, eli montéssa voivat juosta 4-12-vuotiaat lämminveriset ja 5-15-vuotiaat kylmäveriset. Helmikuun ajan käytössä ovat vielä vanhat ravisäännöt ikärajoista, mutta uusia ikärajoja saa käyttää jo helmikuussa. Viimeistään 1.3.2013 kaikissa VRER:n alaisissa raveissa tulee kuitenkin noudattaa uusia sääntöjä.

6. Suurkilpailujärjestäjät
Perinteisesti puheeksi nousivat tämän vuoden suurkilpailut ja niiden järjestäjien hakeminen. Tällä hetkellä järjestäjää haetaan Olympia-ajon karsinnoille ja finaalille, Nordic Dream Meetingille, Viekser Muistoajolle, N.I.N. Rattopoika Muistoajolle ja Mysterious Yankee Memorialille. Kukaan päättäjäjäsenistä ei pystynyt ottamaan suurkilpailuita hoidettavaksi, minkä takia ne ovat Ravilistalla avoimessa haussa ja niille toivotaan järjestäjää.

7. Uusi päättäjäjäsenhaku
Shavo, Hanna ja Sorel poistuvat päättäjäjäsenistöstä, minkä takia uusille päättäjäjäsenille on tarvetta! Hessi laittaa pystyyn päättäjäjäsenhaun, joka on voimassa koko kevään. Ennen haun päättymistä on kuitenkin mahdollista ottaa hakijoita sisään, jos päättäjäjäsenet niin yhdessä päättävät. Haussa haetaan 3-4 uutta jäsentä VRER:n päättäjäjäsenistöön.

Kokouksessa puhuttiin myös lyhyesti koelähtöraveista, sillä tällä hetkellä koelähtöraveja järjestävät vain Hessi, LuciDa ja myöhemmin keväällä Tierra, minkä takia järjestäjäpula on kova. Hessi ja LuciDa jakoivat keskenään lopputalven ja kevään järjestysvuorot niin, että LuciDa järjestää oman helmikuun järjestysvuoronsa lisäksi maaliskuun, Hessi huhtikuun ja Tierra toukokuun. Uusien päättäjäjäsenten myötä tilanteen pitäisi hellittää.

Seuraavasta kokouksesta ei päätetty, koska Hessi on tauolla 2013 lopputalven ja kevään opiskelujensa takia.