KUUDES KOKOUS 6.2.03

Paikalla: Jutta, Piitu, Kata, Heli, Laura
Sihteeriä ei taaskaan valittu, mutta Heli kirjoitteli ylös.

Asialistalla oli kantakirjat.

Tämän kokouksen kanssa kävi vähän niin, että varsinaisia päätöksiä tehtiin vain pari. Päätettiin, että tuomarit jaetaan niihin, jotka arvostelevat rakenteen ja niihin, jotka laskevat sitten hevosten pisteet kilpailutuloksista. Osa paikallaolleista ilmoitti jo, mitä haluaisi tehdä; Kata toivoi rakennetuomariksi, Laura shetlanninponien tuomariksi ja ehdotti vielä, että Piitukin varmasti haluaisi shetlanninponien tuomariksi. Itse toivoisin vain kilpailutulosten laskijaksi.

Oli myös puhetta että mistä katsotaan, onko tuomariksi haluava siihen sopiva ja tultiin siihen tulokseen, että pidetään jonkunsortin koe. Tuomariksi pyrkivät joutuisivat siis arvostelemaan kirjallisesti jonkun hevosen (yhden joka rotua?) josta sitten kokeen pitäjä päättäisi, pääsekö hakija tuomariksi.

Aikalailla yhtä mieltä oltiin siitä, ettei hevosen omistaja saa itse arvioida omia hevosiaan. Sen sijaan, selvää päätöstä ei saatu aikaiseksi päätuomarin tarpeesta tulosten vahvistajana.

Kokouksen loppupuolella aiheet alkoivat jo vähän harhailemaan minne sattuu enkä ole ihan varma päätettiinkö vielä jotain muuta. Paikallaolijat tietävät syyn ;)

Mielestäni päätettävänä olisi vielä tuo päätuomarin tarve, sillä kysyin kokouksessa, jaetaanko jälkeläisarvosteluille myös AB-palkintoa. Ehdotin, että jos käytössä on myös päätuomari, ja päätuomarin mielestä A-palkinnolle ehdotettu hevonen ei ole täysin A:n arvoinen, hän voi laskea palkinnon AB:ksi. Ja samallalailla B-palkinnolle ehdotetun hevosen voisi korottaa AB:lle, jos se on parempi kuin B muttei ihan A:n tasolle yltävä (tms). Sitten olisi vielä palkintojen tarkat pistevälit, alarajaksi näyttää jäävän tuo 25 pistettä.
Nämä asiat kun saadaan hiottua, tuomariehdokkaita kasaan ja kokeet pystyyn (jonka pitäjäksi muuten ehdotettiin Juttaa), niin sitten voitaisiin jo ehkä suunnitella ensimmäisten tilaisuuksien järjestämistä :)

Kokous päättyi varmaan n. klo 21.
Muistikuvat on vähän hatarat ;)